A SUSTAINABLE TOMORROW 2017

“How to create sustainable success in a changing world”

Förra veckan var jag med något magiskt! 300 personer inspirerades, fick nya kunskaper och satte tankar i handling på årets Hållbarhetskonferens A Sustainable Tomorrow i Båstad. Dagen arrangerades av Gränslösa Möten vars grundare, Bo Nilsson är en sann eldsjäl och entreprenör och som brinner för framtids- och hållbarhetsfrågor.  Fokuset var på FNs 17 globala mål.

Gränslösa Möten är ett nytänk inom mötesplatser där man sammanför människor med gemensamma värdegrunder men med olika referensramar, erfarenheter, utbildningar, kunskaper och synsätt. Genom olikheterna skapas förutsättningar att utvecklas med samtiden.

Framtids- och hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow är en mötesplats för respektive regions framtidsfrågor där man sammanför de främsta beslutsfattare och påverkare. Genomförandet är i fokus.

I år var startfältet starkt!

Fredrik Reinfeldt, tidigare stadsminister och Anders Borg, tidigare finansminister beskrev världens hälsotillstånd och tänkbara scenarier i en föränderlig värld. Fokus hamnade på Afrika och Kina. Vad behöver FN göra? Vad kan vi i Sverige göra?

Frans Johansson var nästa föreläsare ut på scen. Frans är författare och erkänd rådgivare till internationella företag och han berättade hur de främsta företagen i världen möter framtiden idag. Nyckelordet i hans föreläsning va ”Diversity”. Han uppmanade för att titta efter möjligheter för att förändra spelreglerna. 
Jakob Trollbäck, denna ödmjuka fenomenala mannen, kommunikatören talade om hur man bör se FN17 Globala Mål. Han har hittat ett enkelt bildspråk för ett komplext system. 
Soulaima Gourani, internationell danska med en imponerande meritlista av utmärkelser, debattör, föreläsare, författare, rådgivare och investor talade om mångfald och hur viktigt relationer och samarbetet är i den globala affärsvärlden. Hennes föredrag var en riktig energispruta.
Dagens moderator Catarina Rolfsdotter-Jansson har Hållbart som sin specialité och hon ledde dagen med skarpa analyser, humor och djupa intervjuer av föredragshållarna.

Och allt detta i närvaro av H.K.H. Prinsessan Sofia, grundaren av project Playground. Vilken fin insats de gör för barnen och ungdomarna i Afrika och nu även i Sverige!

Eftermiddagen avrundades med en kreativ verkstad/ett workshop där vi diskuterade konkreta idéer, handlingar för att kunna möta FNs mål.

Det som imponerade på mig var även alla dessa 40-talet volontärer som med ett fantastiskt värdskap tog hand om oss hela dagen.

Stort tack till Bosse, Camilla och Carina med company! Hoppas vi ses även nästa år! Nyckeln till den hållbara framtiden ligger i våra händer och hjärtan och den heter gränslöst samarbete!

Think, Talk and Do together!

Föregående inlägg
SATSA PÅ DIG SJÄLV I HÖST!
Nästa inlägg
TIPS PÅ BÖCKER?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.
You need to agree with the terms to proceed